Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

McDonald’s groeit met tientallen procenten

McDonald’s groeit met tientallen procenten
28 jul 2021 om 14:50

McDonald’s heeft in het tweede kwartaal van 2021 de verwachtingen overtroffen en presteerde ook beter dan in het tweede kwartaal van 2019, voor het uitbreken van de coronacrisis. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de Amerikaanse fastfoodketen.

Wereldwijd zag McDonald’s de vergelijkbare omzet in het tweede kwartaal met 40,5 procent stijgen. In vergelijking tot diezelfde periode in 2019, toen er dus nog geen sprake was van een coronacrisis, steeg de omzet nog altijd met bijna 7 procent.

In de Verenigde Staten steeg de vergelijkbare omzet met 25,9 procent op jaarbasis, terwijl er in de rest van de wereld een plus van 75,1 procent werd genoteerd. In vergelijking tot het tweede kwartaal van 2019 ging het om omzetstijgingen van respectievelijk 14,9 en 2,6 procent.

De gerapporteerde omzet steeg afgelopen kwartaal met 57 procent naar 5,9 miljard dollar. Bij constante wisselkoersen liep de omzet met 49 procent op. 

De operationele winst steeg in de afgelopen maanden van 961 miljoen naar 2,7 miljard dollar. Netto verdiende de fastfoodketen in het tweede kwartaal 2,2 miljard dollar. Dat was een jaar geleden 484 miljoen dollar.

De winst per aandeel steeg van 0,65 naar 2,95 dollar. Dat was flink meer dan de 2,37 dollar waarop analisten volgens FactSet rekenden.

Het aandeel dreigt toch bijna een procent lager te gaan openen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Alfen

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.