Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street schommelt tussen winst en verlies

Wall Street schommelt tussen winst en verlies
22 jul 2021 om 19:38

 De Amerikaanse beurzen schommelden donderdag tussen winst en verlies, met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 en Dow Jones index stegen licht en de Nasdaq ging 0,3 procent hoger.

Vanmiddag bleek het aantal nieuwe steunaanvragen onverwacht gestegen. Waar door economen was gerekend op een daling naar 350.000 aanvragen, werd er een stijging van 51.000 nieuwe aanvragen gemeld. Daarmee kwam het aantal aanvragen afgelopen week uit op 419.000.

Verder bleek de Chicago Fed National Activity Index in juni gedaald, na een stijging in mei. De index daalde van +0,29 naar +0,09. Daarmee wijst de index nog wel altijd nipt op een groei boven het historisch gemiddelde.

“Wat volatiliteit [in macrodata] was te verwachten”, volgens macrostrateeg Sebastien Galy van Nordea Asset Management. De cijfers over de arbeidsmarkt lijken te suggereren dat de Federal Reserve de geldkraan langer open kan houden. “Door de gemengde macrodata staan ze niet zo onder druk om te gaan taperen”, aldus Galy.

Na een zwakke weekstart lijkt Wall Street inmiddels de weg omhoog weer voorzichtig te vinden. Daarbij zijn kwartaalcijfers nog altijd sterk en boven verwachting.

“De winstresultaten blijven sterk en de vooruitzichten tonen aan dat de deltavariant [ van het coronavirus] het herstel tot nu toe niet beïnvloedt”, aldus marktstrateeg Esty Dwek van Natixis Investment Managers. “Dat geeft de markt vertrouwen dat het herstel zal doorzetten.”

De euro/dollar noteerde donderdagavond op 1,1761. De WTI-olieprijs steeg 1,5 procent tot boven de 71 dollar.

Bedrijfsnieuws

Texas Instruments noteerde 4,8 procent lager, nadat de chipmaker woensdagavond beter dan verwachte kwartaalresultaten rapporteerde. De outlook voor het lopende kwartaal is volgens marktvolgers evenwel aan de lage kant.

Dow heeft het afgelopen kwartaal een nettowinst geboekt van 1,9 miljard dollar op een omzet van 13,9 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 2,72 dollar per aandeel. Het chemiebedrijf presteerde daarmee beter dan verwacht. Het aandeel steeg 0,7 procent.

AT&T heeft in het tweede kwartaal een nettowinst geboekt van 1,87 miljard dollar, ofwel 0,21 dollar per aandeel, op een omzet van 44 miljard dollar. Het aandeel steeg licht.

American Airlines heeft in het tweede kwartaal van 2021 de omzet flink zien stijgen en zelfs een heel kleine winst geboekt. In het lopende derde kwartaal zal de capaciteit vermoedelijk wel nog altijd 15 tot 20 procent lager liggen dan in dezelfde periode in 2019. Dat leidt vermoedelijk tot een omzetverlies van ongeveer 20 procent. American Airlines daalde 1,2 procent.

Abbott Laboratories heeft in het tweede kwartaal de resultaten flink zien stijgen en handhaafde de jaaroutlook. Het aandeel verloor 0,9 procent.

Biogen heeft donderdag bij de halfjaarcijfers de outlook voor heel dit jaar verhoogd, ondanks een flinke omzetdaling in het tweede kwartaal. Dit kwam vooral doordat de verkoop van behandelingen tegen MS met 24 procent daalde. Het aandeel steeg 5 procent.

Nabeurs publiceren Twitter en Intel de resultaten over het tweede kwartaal. Beide aandelen noteerden in aanloop lager.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.