Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Recordwinst voor Nucor

Recordwinst voor Nucor
22 jul 2021 om 15:28

Nucor heeft in het afgelopen kwartaal een recordwinst geboekt dankzij een ruimschootse verdubbeling van de omzet. Dit bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse staalreus.

Nucor boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van iets meer dan 1,5 miljard dollar, ofwel 5,05 dollar per aandeel, in vergelijking met 109 miljoen dollar of 0,36 dollar per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder. Aangepast voor bepaalde posten bedroeg de winst per aandeel 5,04 dollar. Nooit eerder in de geschiedenis van Nucor behaalde het zo’n hoge kwartaalwinst.

De omzet verdubbelde dan ook van 4,3 miljard in het tweede kwartaal van 2020 naar 8,8 miljard dollar het afgelopen kwartaal. Deze stijging is met name het resultaat van een hogere verkoopprijs per ton staal. Deze steeg op kwartaalbasis met 21 procent en op jaarbasis met 25 procent.

Outlook

Nucor verwacht voor het derde kwartaal opnieuw een recordwinst, “nu de vraag robuust blijft en feitelijk alle eindmarkten die we bedienen groeien”, zei CEO Leon Topalian van de staalreus in een toelichting.

Het aandeel lijkt donderdag bijna een procent hoger te gaan openen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.