Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: solide cijfers NSI

Beursblik: solide cijfers NSI
14 jul 2021 om 09:55

NSI heeft in de eerste helft van dit jaar sterke resultaten geboekt, waarbij zowel de winst per aandeel als de intrinsieke waarde groeide. Dit oordeelde analist Vivien Maquet van Degroof Petercam woensdag, die het koersdoel voor NSI verhoogde van 40,00 naar 42,50 euro bij een ongewijzigd koopadvies.

De aangetrokken resultaten markeren de aantrekkelijke portefeuille en de veerkracht van de waarderingen, aldus de analist.

Zoals verwacht ziet NSI de huuractiviteiten aantrekken in de markt, vooral vanuit het midden- en kleinbedrijf, maar minder vanuit grote ondernemingen. “Dit ligt in lijn met onze taxaties, gezien we verwachten dat de leegstand zal dalen tot 7,5 procent tegen het einde van het jaar”, aldus de analist.

Degroof verwacht verder niet de ramingen aan te hoeven passen, omdat het al mikt op een herstel in de tweede helft van dit jaar. Ook hield het er al rekening mee dat de outlook voor de winst per aandeel aan de bovenkant van de bandbreedte zou uitvallen. Het vastgoedfonds mikt nu op een EPRA winst per aandeel van 2,30 tot 2,35 euro, terwijl eerder nog werd gemikt op 2,25 tot 2,35 euro.

Degroof hanteert voor sectorgenoten inmiddels hogere multiples, waardoor ook de waarderingen voor NSI omhoog konden. Als gevolg kwam Degroof tot een hoger koersdoel. De huidige korting ten opzichte van de voorziene EPRA in 2022 van 20 procent noemde Maquet onterecht, gezien de veerkrachtige waardering van de portefeuille en de verbeterde outlook.

Het aandeel NSI steeg woensdagochtend met 0,1 procent tot 36,55 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NSI

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.