Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs daalt flink

Olieprijs daalt flink
6 jul 2021 om 20:57

De olieprijs is dinsdag lager gesloten, na een volatiele handelsdag waarop de prijs van een vat West Texas Intermediate met meer dan 4 dollar heen en weer bewoog.

De augustusfuture voor een vat WTI ruwe olie sloot 2,4 procent lager op 73,37 dollar op de New York Mercantile Exchange. 

Beleggers probeerden uit te vinden wat de gevolgen voor de mondiale olie-aanvoer kunnen zijn, nu de OPEC-landen en bondgenoten waaronder Rusland geen nieuwe deal voor de productiequota konden sluiten. 

Aanvankelijk werd dit gezien als een kans op stijgende prijzen, omdat bij uitblijven van een deal over meer productie de bestaande beperkingen van kracht zullen blijven. Deze beperkingen werden ingesteld tijdens de coronacrisis. 

Inmiddels slaat de markt de andere kant uit. Veel analisten denken dat bij gebrek aan een akkoord de olie-exporterende landen in het OPEC-kartel nu zo veel kunnen gaan produceren als ze willen. Dit zou snel leiden tot een overaanbod en lagere olieprijzen. 

Woensdag en donderdag volgen wekelijkse rapporten over de Amerikaanse olievoorraden. Deze zijn door de vrijdag maandag vanwege Independence Day een dag vertraagd.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.