Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Blokker-eigenaar Mirage wil in 2022 naar de beurs – media

Blokker-eigenaar Mirage wil in 2022 naar de beurs – media
1 jul 2021 om 08:51

Mirage Retail Group, de holding van winkelketen Blokker, bereidt een beursgang in 2022 voor, die dankzij boekhoudregels ook een beter resultaat moet opleveren. Dat schrijft het Financieele Dagblad donderdag in een interview met eigenaar Michiel Witteveen.

Het bedrijf zal eerst op eigen kracht goede cijfers moeten schrijven, nadat in 2020 een negatief bedrijfsresultaat werd behaald, indien wordt gecorrigeerd voor eenmalige baten, schrijft de krant. Het jaarverslag van Mirage Retail verschijnt donderdag.

Volgens de krant verwacht Witteveen het negatieve resultaat van 2020 in 2021 goed te kunnen maken. Hij noemt Mirage tegen de krant een gezonde onderneming met bijna geen schuld en 126 miljoen euro in kas.

In 2020 werd winst gedraaid dankzij een korting van 88 miljoen euro op de boekwaarde van de elektronicawinkelketen BCC, die ook tot de retailgroep behoort, evenals de speelgoedwinkels van Intertoys en de koopjesketen Big Bazar.

De beursgang zal bijdragen aan een beter resultaat, omdat het bedrijf de betaalde huren dan niet meer in de winst- en verliesrekening hoeft op te nemen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.