Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Video: steeds meer druk op Bank of England voor renteverhoging

Video: steeds meer druk op Bank of England voor renteverhoging
28 jun 2021 om 14:38

De Bank of England heeft tijdens haar vergadering in juni een bescheiden verruimingsgezinde verrassing laten optekenen. Dit concludeerde beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management.

De Britse centrale bank erkende dat zij ondanks de recentelijk hoger dan verwachte inflatie nog steeds verwacht dat deze van voorbijgaande aard zal zijn, aldus Juvyns. 

Sinds de laatste vergadering van de BoE in mei is de bedrijvigheid sterk blijven aantrekken en de inflatie is nu gestegen tot 2,1 procent jaar-op-jaar in mei. 

“Wij denken dat de inflatie de komende maanden verder zal oplopen tot boven het streefcijfer van 2 procent van de BoE en dat dit niet allemaal tijdelijk zal blijken te zijn. Wij verwachten dat de huidige tekenen van krapte op de arbeidsmarkt, die door de verlofregeling zo goed intact bleef, blijven aanhouden en zullen bijdragen aan opwaartse loondruk.”

Als dit werkelijkheid wordt, dan verwacht JPMorgan dat de BoE onder toenemende druk komt te staan om de rente in de tweede helft van 2022 te verhogen.

Klik hier voor: steeds meer druk op Bank of England voor renteverhoging

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.