Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Shell bijna klaar voor stutten koers

Beursblik: Shell bijna klaar voor stutten koers
28 jun 2021 om 13:22

De schulddoelstelling van Royal Dutch Shell komt steeds meer in het vizier, en daarmee ook een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen. Dit schreven analisten van UBS maandag in een rapport.

Shell heeft beloofd om weer eigen aandelen te gaan inkopen als de schuld minder dan 65 miljard dollar bedraagt. Aan het einde van het eerste kwartaal zat Shell op een schuld van 71,2 miljard dollar.

In het tweede kwartaal profiteerde Shell volgens de Zwitserse bank van hogere olie- en gasprijzen en sterkere raffinagemarges. Daarentegen voorzien de analisten de noodzaak om meer werkkapitaal aan te houden, wat dan weer ongunstig is voor de operationele kasstroom.

Volgens taxaties van UBS daalde de schuld van Shell afgelopen kwartaal naar 67 miljard dollar. En aan het einde van het derde kwartaal zal dit volgens de bank ongeveer 60 miljard dollar zijn.

Als Shell in juli met de kwartaalcijfers komt, zit de oliereus vermoedelijk al op het gewenste schuldniveau.

Vermoedelijk vindt het management van Shell de eigen aandelen momenteel goedkoop, wat betekent dat een aandeleninkoop gunstig uitpakt voor aandeelhouders. En een inkoopprogramma zal volgens UBS ook weer nieuwe aandeelhouders aantrekken.

UBS heeft een koopadvies op Shell met een koersdoel van 18,60 Britse pond. In Londen daalde het aandeel Shell maandag 1,7 procent tot 14,69 pond.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.