Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ordina belooft groeiversnelling

Ordina belooft groeiversnelling
22 jun 2021 om 08:38

Ordina mikt de komende jaren op een groeiversnelling en wil richting 2026 per jaar een omzetgroei realiseren van 5 tot 8 procent. Dit maakte het IT-bedrijf dinsdag bekend in aanloop naar zijn beleggersdag.

Ordina wil verder richting 2026 75 procent van zijn omzet uit zijn vijf businesspropositie halen: High performance teams, Intelligente datagedreven organisaties, Digitale acceleratie, Business platforms en Security & privacy.

De EBITDA-marge is voor de middellange termijn gericht op 12 tot 14 procent met handhaving van het huidige dividendbeleid.

Het bedrijf stelde verder dat het op koers ligt om zijn doelstellingen voor 2022 te halen. Ordina mikt op een omzet uit businessproposities van 37 procent ten opzichte van 32 procent in de eerste helft van 2019.

Ordina boekte in 2020 een omzet van 369 miljoen euro, een afname van krap een procent, met een EBITDA-marge van 12,6 procent. Het dividendbeleid ligt op een pay-out ratio van 60 procent, maar over 2020 werd deze eenmalig verhoogd naar 100 procent.

Ordina wil de groei realiseren “vanuit een solide basis en gerichte acquisities.” Het bedrijf noemde de vooruitzichten goed.

Het aandeel Ordina sloot maandag op een groen Damrak 0,5 procent hoger op 3,77 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.