Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: tegenvaller voor HAL

Beursblik: tegenvaller voor HAL
22 jun 2021 om 09:57

De verloren arbitragezaak rond GrandVision is een tegenslag voor HAL. Dit oordeelde analist Joren Van Aken van Degroof Petercam dinsdag.

Desondanks heeft de uitspraak geen significante impact op de ramingen van de analist. Degroof hanteerde al een korting van 25 procent in zijn koersdoel vanwege de risico’s dat de overname van GrandVision niet zou slagen. 

“We zijn van mening dat de markt al wel een succesvolle overname van GrandVision en beursgang van Coolblue heeft ingeprijsd”, aldus Van Aken.

Volgens Degroof zijn er twee scenario’s mogelijk voor HAL. In het eerste gaat Van Aken uit van een lager bod op GrandVision van 26,00 euro, maar niet van een beursgang van Coolblue. In dit basisscenario zou het koersdoel 129,00 zijn voor HAL.

In het tweede scenario zal de overname van GrandVision wel slagen met het huidige bod en komt er daadwerkelijk een beursgang van Coolblue, die de webwinkel waardeert op 5 miljard euro. Dit zou volgens Degroof het beste uitgangspunt zijn voor HAL en dan is een koersdoel van 152,00 euro mogelijk.

De huidige waardering van het aandeel noemde Degroof onterecht, waardoor het Reduceren advies werd gehandhaafd met een koersdoel van 129,00 euro. Het aandeel verloor dinsdagochtend 4,7 procent op 142,40 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.