Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Onderzoek beurswaakhond duwt koers GameStop omlaag

Onderzoek beurswaakhond duwt koers GameStop omlaag
10 jun 2021 om 13:20

Een aantal veel verhandelde hype-aandelen of “meme stocks” staat donderdag lager, na een melding door GameStop van een onderzoek naar handelsactiviteiten in het aandeel door de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

In een kwartaalrapportage meldde GameStop dat de Securities and Exchanges Commission onderzoek doet naar de handel in zijn aandeel en in aandelen van “andere bedrijven”.

“Op 26 mei kregen we een verzoek van de SEC om vrijwillig documenten en informatie te leveren voor een onderzoek naar de handelsactiviteit in onze effecten en die van andere bedrijven”, aldus de melding.  GameStop zei samen te werken en geen nadelige gevolgen van het onderzoek te voorzien.

GameStop stond donderdag voorbeurs 6 procent lager, na een stijging met in totaal 22 procent in de drie voorgaande handelsdagen, tot 302,56 dollar per aandeel.

Het bedrijf, een winkelketen die computerspellen verkoopt, meldde recent een kleiner dan verwacht verlies over het eerste kwartaal met een sterker dan voorspelde omzet.

Gamestop behoort tot de zogeheten BANG-aandelen, samen met Blackberry, AMC Entertainment Holdings en Nokia. Deze drie aandelen stonden respectievelijk 2 procent, 4 procent en 1 procent lager voorbeurs.

De hype-aandelen zijn eerder dit jaar al een aantal keer zeer sterk gestegen, omdat particuliere online-beleggers gezamenlijk de koersen proberen op te drijven bij een specifieke groep aandelen waarin professionele beleggers grote shortposities hebben. De bedoeling is om een short squeeze te veroorzaken, waarbij de koers extreem sterk oploopt omdat shortpartijen hun verliezen tegen elke prijs moeten afdekken.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.