Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aandelenemissie AMC Entertainment na koersexplosie

Aandelenemissie AMC Entertainment na koersexplosie
3 jun 2021 om 14:08

AMC Entertainment geeft 11,55 miljoen nieuwe aandelen uit, in de hoop te kunnen profiteren van de extreme stijging van de aandelenkoers van de zogeheten ‘meme stock’ dit jaar en vooral afgelopen week.

Het entertainmentbedrijf geeft daarbij de nodige waarschuwingen af, dat de investering slecht kan uitpakken. “De marktprijzen en het handelsvolume waren recent extreem volatiel en kunnen dat blijven”, waarschuwt het bedrijf. “We waarschuwen u om in deze omstandigheden niet te beleggen in ons aandeel, tenzij u bereid bent om het risico te nemen dat u een aanzienlijk deel van uw belegging verliest.”

Het aandeel stond op 24 mei nog op 12,18 dollar en tikte een week later op 2 juni tijdens de handelsdag een koers van 72,62 dollar aan. Uiteindelijk sloot ACM woensdag na een stijging van bijna 96 procent op 62,55 dollar. Begin dit jaar noteerde het aandeel nog onder de 2 dollar.

“En we hebben in de tussentijd geen nieuws bekendgemaakt over de onderliggende activiteiten”, benadrukte AMC donderdag. Het bedrijf noemt de aandelenkoers het resultaat van markt- en handelsdynamiek en niet gebaseerd op onderliggende waarde.

AMC Entertainment is één van de aandelen die door particuliere beleggers met behulp van een Reddit-account en een digitale handelsapp zoals Robinhood worden “gehyped” om een shortsqueeze uit te lokken. Omdat professionele beleggers relatief grote shortposities hebben in deze aandelen, drijven de particuliere beleggers de koers samen omhoog, in de hoop dat de shorters hun dreigende verliezen gaan afdekken door aandelen bij te kopen en de koers zo nog hoger opjagen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.