AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

Redactie vrijdag, 28 mei 2021 07:30

Groeiaandelen trends voor 2021

Een van de populairste sectoren van de aandelenmarkten van de afgelopen jaren zijn groeiaandelen. Je hebt misschien welleens gehoord dat deze uitdrukking werd gebruikt in combinatie met wereldwijde bedrijven zoals Facebook en Alibaba. Laten we bij het begin beginnen om te leren wat groeiaandelen zijn. Kort samengevat verwijst de term groeiaandelen naar het aandeel van een bedrijf dat een winst- en inkomstenstijging kent die hoger is dan het gemiddelde van de sector of het marktgemiddelde. Bedrijven met groeiaandelen hebben vaak een innovatief product of dienst uitgebracht die beter presteert dan vele anderen in de markt of sector. Groeiaandelen kunnen duurder zijn dan andere aandelen, vanwege het feit dat ze het potentieel hebben om hogere winsten te genereren. Degenen die in aandelen beleggen in de vorm van CFD's en de marktprestaties van dergelijke bedrijven volgen, kunnen enkele kenmerken zien die specifiek zijn voor groeiaandelen, waaronder een hogere groeisnelheid dan het marktgemiddelde, lage dividenden, een soort concurrentievoordeel ten opzichte van andere bedrijven, een groeiend klantenbestand en ook een bepaalde hoeveelheid risico. Laten we, om u een beter idee te geven van de betekenis een kort overzicht geven van drie populaire groeiaandelen: Alibaba, Facebook en Apple.

 

 

Alibaba

China's grootste e-commerce- en cloudplatform bevindt zich in een goede positie als het gaat om de transitie naar bijna alles online kopen. Hoewel de pandemie begin 2020 leidde tot een daling van de aandelenkoersen voor Alibaba, maakte het bedrijf dat snel goed in de rest van het jaar, aangezien de e-commerce sterk steeg. De groei van Alibaba zal naar verwachting versnellen in de tweede helft van 2021, grotendeels vanwege het feit dat het bedrijf kan uitbreiden naar verschillende andere gebieden, zoals cloudservices, videogames en nog veel meer. Analisten verwachten dat de winst van Alibaba dit jaar met 27% zal stijgen en dat de omzet dit jaar met 39% zal stijgen, samen met het aandeel dat wordt verhandeld tegen 19 keer de verwachte winst. In april stegen de Alibaba-aandelen met 9,3% nadat een regelgevende schikking was afgerond. Nu dit probleem is opgelost, zou dit volgens analisten kunnen leiden tot een groter vertrouwen van investeerders in het bedrijf en dus tot een impact op de aandelen van het bedrijf.

 

Facebook

Facebook werd ooit gezien als het krachtigste groeiaandeel en, afgezien van de uitdagingen waarmee de socialmediagigant is geconfronteerd, is het nog steeds een van de bekendste groeiaandelen op de markten en zet het een sterk opwaarts traject voort. Nu economieën over de hele wereld heropenen, zal het advertentiemodel van Facebook hen goed van pas komen wanneer bedrijven hun online advertenties hervatten. De omzet van Facebook groeide met 33% op jaarbasis in het vierde kwartaal van 2020, en de resultaten van het eerste kwartaal van het bedrijf voor 2021 zullen naar verwachting sterk lijken op deze stijging. Facebook-aandelen hebben tot dusver dit jaar de verwachtingen van analisten en Wall Street overtroffen door $ 1,03 per aandeel hoger te zijn dan was voorspeld. Eind april steeg het Facebook-aandeel met meer dan 7% en met een verbazingwekkend gebruikersbestand van 3,5 miljoen mensen die gebruik maakten van ten minste een van de diensten van de socialmediagigant.

 

Apple

Apple is altijd een van de meest populaire groeiaandelen geweest, dankzij zijn extreem loyale klantenbestand en voortdurende innovatie als het gaat om producten en diensten. Apple heeft een concurrentievoordeel gecreëerd door een klantenbestand in stand te houden dat resoneert met het merk zelf en vaak meer dan één product gebruikt. Analisten hebben hoge verwachtingen over de groei van Apple in 2021, met name in het tweede kwartaal. Dit is grotendeels te wijten aan de groeivertraging van Apple in 2020 als gevolg van de pandemie en de daaropvolgende vergelijking van dit jaar. De omzet van Apple zal naar verwachting met 32% toenemen en de winst per aandeel zal naar verwachting met 53% stijgen in het tweede kwartaal van 2021. Degenen die van plan zijn om in aandelen van Apple te investeren in de vorm van CFD's, moeten op de hoogte blijven van de diensten van het bedrijf. Denk hierbij aan diensten zoals Apple TV en Apple Music, aangezien deze diensten op een grotere manier bijdragen aan de totale inkomsten van Apple. Tot nu toe zijn de Apple-aandelen dit jaar pre-markt met 3% gestegen, waardoor ze hoger zijn dan de verwachte 99 cent per aandeel.

Aangezien een groot deel van de groei waaraan deze topbedrijven hun status van groeiaandeel te danken hebben, het gevolg is van de pandemie, zal het interessant zijn om te zien hoe zij presteren zodra de wereld weer normaler gaat functioneren, en of hun winsten aanhouden of dat de volatiliteit toeslaat.

 

De toekomst van groeiaandelen

De Covid-19 pandemie heeft nieuwe trends gecreëerd en bestaande trends versterkt als het gaat om groeiaandelen. Naarmate de wereld meer naar de digitale ruimte verschuift, wat door de pandemie werd versneld, komen e-commercebedrijven op de voorgrond, en groeiaandelen zoals Alibaba en Amazon zitten in een sterke opleving. In lijn met de wereldwijde digitale verschuiving worden andere groeiaandelen rond digitale reclame populairder, wat een goed voorteken is voor bedrijven die dit aanbieden en klaar zijn om van deze verschuiving te profiteren, zoals Facebook en Google (Alphabet). Daarnaast hebben we een enorme stijging gezien in online betalingsplatformen, en deze trend is versterkt door de thuisblijfcultuur die het afgelopen jaar is ontstaan. Dit betekent dat bedrijven zoals Square, koplopers zouden kunnen zijn om populaire groeiaandelen te worden. Tegelijkertijd maken streamingdiensten zoals Netflix ook deel uit van deze digitale revolutie, en nu meer mensen thuisblijven, is er een grotere vraag naar streamingdiensten, waardoor de ruimte voor groeiaandelen voortdurend verandert.

Degenen die willen beleggen in CFD aandelen van bedrijven die deel uitmaken van de groeiaandelen sector zouden op de hoogte moeten blijven van het laatste nieuws en wereldgebeurtenissen die een goede indicator kunnen zijn van welke gebieden klaar zijn voor groei. Met CFD's of Contracts for Difference kunt u profiteren van prijsveranderingen in beide richtingen (zowel stijgingen als dalingen) van aandelen in top groeiaandelen zoals Alibaba en Facebook, zonder dat u de onderliggende waarde hoeft te kopen (in dit geval de echte aandelen). Hoewel groeiaandelen hun naam te danken hebben aan het feit dat ze uitblinken in populariteit, komt met elke kans risico, dus als u wilt investeren in aandelen in de vorm van CFD's, is het de moeite waard om een broker te vinden die gratis educatief materiaal aanbiedt om u te helpen een beter gevoel te krijgen van hoe CFD handelen werkt.

 

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 71.95 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html

De Aandeelhouder TV

januari 31, 2023

AEX “Stuwende Stieren” – 31jan23

januari 31, 2023

Belangrijke beursweek met Fed en ECB

januari 31, 2023

Grootste stijger AEX: ASM International (ASMI)

januari 31, 2023

KPN en UBS zijn content | 31 januari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:13

  Europees economisch sentiment trekt aan en beurs in standby-modus voor rentebesluiten

 • 12:08

  AEX stabiliseert binnen uptrend & TA-update Tesla

 • 08:21

  Deze week: rentebesluit Fed en ECB

 • 08:15

  S&P 500 breekt dalende trend, dankzij Big Tech

 • 15:12

  LYNX Beursflash | Aandeel Tesla: analyse 4e kwartaalcijfers

 • 10:07

  Aandeel Tesla: Musk’s Masterplan

 • 08:55

  Futures op Wall Street hoger na cijfers Tesla & Chevron

 • 13:00

  Aandeel ASML: aanhoudende vraag naar chips stuwt omzet

 • 10:35

  ETF van de week: Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
31 jan 11:29 Nico Inberg

KPN: Hoeksteentje in de portefeuille

31 jan 09:04 Bas Heijink

Chinese aandelen de lucht in?

30 jan 14:37 Nico Inberg

Philips krijgt het voordeel van de twijfel