Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street koerst licht hoger

Wall Street koerst licht hoger
27 mei 2021 om 19:30

De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag licht hoger met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 index steeg 0,2 procent, de Dow Jones index won 0,3 procent en de Nasdaq ging 0,2 procent hoger.

Het sentiment wordt donderdag gesteund door de wekelijkse steunaanvragen in de Verenigde Staten. Die daalden afgelopen week sterker dan verwacht. Er werden 406.000 nieuwe aanvragen gedaan, waar een aantal van 425.000 was voorspeld.

Volgens marktkenners blijven beleggers evenwel afwachtend en volgen ze met argusogen de uitlatingen van beleidsmakers van de Federal Reserve om te bepalen wanneer de geldkraan, die de economie moet stimuleren, een stukje wordt dichtgedraaid.

Na een piek in maart lijkt de Amerikaanse tienjaarsrente gestabiliseerd en is er volgens analist Raffi Boyadjian van XM “geen paniek meer in de obligatiemarkten over het taper-debat dat de Fed spoedig zal gaan voeren.”

Volgens Chris Zaccarelli, chief investment officer bij Independent Advisor Alliance weerspiegelen de huidige obligatierentes het geloof dat structurele factoren de inflatie in bedwang zullen houden, of dat de economische groei door beleidsmatig handelen van de Fed binnen de perken blijft.

Donderdag werd bekend dat de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal met 6,4 procent is gegroeid, gelijk aan een eerdere raming.  

Verder daalden de aanstaande woningverkopen in de VS in april onverwacht met 4,4 procent, maar had dit deels te maken met de lage voorraad woningen. Op jaarbasis stegen de verkopen met bijna 52 procent. De orders voor duurzame goederen daalden in april onverwacht met 1,3 procent.
 
De euro/dollar noteerde op 1,2192. Een vat WTI-olie werd 0,6 procent duurder.
 
Bedrijfsnieuws

Ford meldde woensdag dat het meer gaat investeren in elektrische voertuigen. Analisten en beleggers reageerden positief, waarop het aandeel donderdag 6 procent steeg.

Nvidia heeft het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet geboekt, vanwege recordopbrengsten van de gaming-, datacenter- en professionele visualisatieplatforms. De resultaten overtroffen de verwachting van analisten maar het aandeel daalde 0,7 procent. Volgens marktkenners omdat Nvidia mogelijk onder druk komt te staan wanneer de huidige cryptomania afneemt. Het bedrijf ontwikkelde een chip specifiek bedoeld voor crypto-mining.

HSBC gaat stoppen met bankieren voor individuele klanten en kleinere bedrijven in de Verenigde Staten. De Brits-Aziatische bank heeft al jaren moeite te concurreren met Amerikaanse grote banken. De meeste Amerikaanse bankfilialen worden verkocht. Het aandeel steeg in New York 1,0 procent.

Bayer gaat de formule voor Roundup voor Amerikaanse consumenten heroverwegen. Juridische pogingen om de gevolgen van toekomstige claims van gebruikers te beperken lopen averij op. Het onkruidbestrijdingsmiddel zou kankerverwekkend zijn. Het aandeel daalde in New York 2,6 procent.

Exxon Mobil heeft net als Shell woensdag een forse tegenslag te verwerken gekregen. Klimaatactivisten voeren de druk op de oliereuzen op om meer te doen tegen klimaatverandering. Het aandeel verloor 1,2 procent.

Snowflake steeg 2,5 procent. De kwartaalcijfers van het softwarebedrijf wezen woensdagavond op een verdubbeling van de omzet. Ook werd de omzetverwachting voor heel dit jaar iets verhoogd. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.