Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Avantium krijgt subsidie voor broeikasverminderende technologie

Avantium krijgt subsidie voor broeikasverminderende technologie
27 mei 2021 om 07:44

Avantium ontvangt 1,78 miljoen euro subsidie voor technologieën waardoor de industrie minder broeikasgassen uitstoot, onder meer voor zijn Volta-technologie om koolstofdioxide om te zetten in bruikbare stoffen. Dat maakte de ontwikkelaar donderdag bekend.

Het bedrag wordt uitbetaald in vier tranches over een periode van vier jaar, voor deelname aan diverse programma’s voor elektrochemische processen die de broeikasuitstoot verminderen.

“De drie subsidieprogramma’s vormen een belangrijk stap op weg naar de commercialisering van CO2-negatieve ingrediënten en materialen”, zei teamleider Erica Ording van Avantiums Volta-team.

De Volta-technologie is een elektrokatalytisch platform dat CO2 omzet in bruikbare producten zoals mierenzuur, glyoxylzuur, glycolzuur en brandstoffen. De zuren zijn bruikbaar in de cosmetica-industrie. De gebruikte CO2 zou anders in de atmosfeer vrijkomen.

Ook werkt Avantium aan de ontwikkeling van polymeren, een grondstof voor plastic, uit CO2, in nauwe samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Avantium

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.