Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Futures wijzen op hogere opening Wall Street
25 mei 2021 om 12:55

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen. De Nasdaq lijkt zelfs een half procent hoger te openen.

De aandelenmarkten zijn de week goed begonnen. Het optimisme kreeg maandag een zet in de goede richting door de opmerkingen van enkele Amerikaanse centrale bankiers die de bezorgdheid over de stijgende inflatie wegnamen. 

“De opmerkingen van de Fed hebben de markt precies verteld wat het wilde horen: dat ze zich geen zorgen maken over de inflatiecijfers en dat dit hun voornemen om heel voorzichtig te zijn niet heeft veranderd”, aldus strateeg Hugh Gimber van JPMorgan Asset Management.

“Met alle volatiliteit die we hebben gehad, is het bemoedigend om te zien dat brede markt nog steeds gefocust is op de economische fundamenten”, voegde de strateeg toe.

Beleggers hebben vandaag oog voor cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt. De Case Shiller huizenprijzenindex staat op de agenda, net als de nieuwe woningverkopen in april. Ook staat het consumentenvertrouwen op de rol. 

Olie werd dinsdag goedkoper, na de prijsstijging op maandag. Een juli-future West Texas Intermediate daalde vanmiddag 0,3 procent tot 65,86 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,1 procent goedkoper werd op 68,28 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,2252. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2228 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,2217 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Het Duitse Bundeskartellamt heeft een onderzoek naar Google Germany, Google Ireland en Alphabet geopend vanwege mogelijk misbruik van de dominante marktpositie van de techreus. De toezichthouder is ook al onderzoeken naar Facebook en Amazon gestart.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index steeg maandag 1,0 procent tot 4.197,06 punten, de Dow Jones index won 0,5 procent op 34.393,98 punten en de Nasdaq sloot 1,4 procent hoger op 13.661,17 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.