Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

De AEX flirt met weerstand op 719 punten & GameStop wacht op actie

De AEX flirt met weerstand op 719 punten & GameStop wacht op actie
25 mei 2021 om 11:34

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Korte termijn Technische Analyse AEX: daggrafiek

De volatiliteit is de afgelopen weken iets toegenomen en dat resulteerde eindelijk in wat grotere bewegingen op de grafiek. De AEX dook daarbij even onder de steun op 689 punten, maar sloot telkens wel boven dit steunniveau. Bovendien werd de Nederlandse beurs prima opgevangen door de stijgende trendlijn(gele lijn).

Vervolgens werd er een herstel ingezet waarbij de gaps op de grafiek alweer snel werden gesloten. Op 19 mei dook de AEX vervolgens nogmaals omlaag, maar vormde daarbij rond 686 punten een licht hogere bodem op de grafiek. Ook die daling werd snel weer goedgemaakt en inmiddels nadert de Amsterdamse beurs alweer de weerstand rond de 719 punten. Door de fors hogere opening vandaag ontstaat er echter weer een kleine gap op de grafiek. Mogelijk dat deze gap tussen de 713,25 en 710,66 punten nog gesloten gaat worden, voordat er een uitbraak gaat plaatsvinden.

Opwaartse trend intact

Het feit dat het 55-daags voortschrijdende gemiddelde opwaarts blijft bewegen duidt er op dat de daling een gezonde correctie binnen de stijgende trend was. Op lange termijn blijft de trend opwaarts gericht zolang de AEX boven de 200EMA blijft die m…

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.