Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA van Edward Loef – Suiker en koffie duurder

TA van Edward Loef – Suiker en koffie duurder
18 mei 2021 om 17:02

U leest over stijgende grondstoffenprijzen. Wat betekent dit o.a. voor de suiker- en koffieprijzen?

WisdomTree Sugar ETF (SUGA) vanaf 2020 op dagbasis

WisdomTree Sugar ETF (SUGA) vanaf 2020 op dagbasisDe termijnprijs van suiker bereikte in het voorjaar van 2011 een hoogste notering, waarna een dalingsfase inzette. Om kort te gaan, vorig jaar werd een laagste notering opgemaakt. Beleggers kunnen indirect profiteren van de vraag naar suiker via o.a. de WisdomTree Sugar ETF (SUGA). In de afgelopen 12 maanden is een stijgende trend zichtbaar, waardoor momenten van zwakte interessante investeringsmogelijkheden bieden. De uitbraak boven de koerstop van februari 2020 is recent weliswaar mislukt, maar de termijnprijs van suiker (niet getoond) is de top van vorig jaar al voorbij.

WisdomTree Coffee ETF (COFF) vanaf 2014 op weekbasis

WisdomTree Coffee ETF (COFF) vanaf 2014 op weekbasisSinds de prijspiek in 2011 is de termijnprijs van koffie in een dalende trend beland. Deze verkoopdruk is o.a. terug te zien in het koersverloop van de WisdomTree Coffee ETF (COFF). Terwijl de termijnprijs van koffie van eind 2019 al is gepasseerd, blijkt de genoemde koffietracker achter de feiten aan te hollen. De koersgrafiek toont in de afgelopen weken overtuigend te zijn uitgebroken

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.