Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

De AEX index veert stevig op en ook Amazon.com zet een herstel in

De AEX index veert stevig op en ook Amazon.com zet een herstel in
17 mei 2021 om 12:48

Korte termijn Technische Analyse AEX: daggrafiek

Vorige week hebben we de broadening formatie op de 4-uurs grafiek van de AEX-index besproken. We schreven toen hoe de volatiliteit doorgaans flink kan toenemen binnen deze formatie. De afgelopen tijd hebben we ook al vaker gewaarschuwd voor een mogelijke correctie. De RSI-indicator liet namelijk negatieve divergentie zien en dat zorgt doorgaans voor een ommekeer.

Na weken van stabilisatie kwam de correctie dan ook en die was best stevig. De koers dook binnen enkele dagen fors omlaag en daarbij werden op donderdag intraday zelfs even alle besproken steunpunten doorbroken. Vooral op die donderdag leek het er even op dat het technische beeld zou verslechteren, maar het sterke intraday herstel zorgde voor een mooie bodem.

Zo bleven op slotbasis namelijk alle steunniveaus intact; De steun op 689 punten, de trendlijn van de afgelopen maanden en de onderkant van de broadening formatie. Vervolgens is de AEX verder gaan herstellen en bevindt de koers zich nu in de gap die tussen 10 en 11 mei werd gevormd. Deze gap kan mogelijk voor wat weerstand zorgen, maar voorlopig lijken diepere correcties even van de baan.

Kantelpunten

Voorlopig is de co…

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.