Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aandelen nemen wereldwijd een duikje & Ford lanceert elektrische pick-up

Aandelen nemen wereldwijd een duikje & Ford lanceert elektrische pick-up
11 mei 2021 om 08:07

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De S&P 500 ging gisteren 1,04% onderuit en had een sluitingskoers van 4.188 punten. De Nasdaq 100 daalde nog harder met maar liefst 2,63%. Het sterkste en zwakste aandeel in de technologie-index waren respectievelijk eBay en Pinduoduo. De Dow ging in de eerste helft van de dag mooi omhoog richting de magische grens van 35.000 punten maar sloot de dag uiteindelijk min 0,10%. 3M was het sterkste aandeel uit de Dow met plus 2,10%. Intel was dan weer het zwakste aandeel uit de index met min 2,95%. Wanneer we naar de dollar index kijken, zien we dat gisteren de Amerikaanse dollar quasi gelijk bleef.

In navolging van de daling in de VS, zijn ook de Aziatische aandelen omlaag gedoken. De Nikkei 225 spande de kroon met een rode 2,95% op de borden. In Hong Kong ging de Hang Seng Index 2,15% lager. Shanghai Stock Exchange en KOSPI gingen respectievelijk 0,27% en 1,39% omlaag.

De aandelen lijken wereldwijd omlaag te gaan door inflatievrees en de mogelijke reactie hierop van de centrale banken. Anderzijds is er ook ongerustheid vanuit het WHO. De COVID-19 variant waarmee India nu te kampen heeft kan een potentiële dreiging vormen voor de werkingsgraad van de vaccins die we nu geb

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.