Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Koper op hoogste koers ooit & vergroening van Europa

Koper op hoogste koers ooit & vergroening van Europa
10 mei 2021 om 07:39

Het Amerikaans banenrapport van afgelopen vrijdag was niet goed. De werkloosheidsgraad steeg naar 6,1% en er werden afgelopen maand maar 266.000 banen gecreëerd. De voorspelling lag hier op 990.000 banen. De aandelenkoersen reageerden positief op deze teleurstellende cijfers van de Amerikaanse arbeidsmarkt. Na de uitspraken van vorige week door de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, is de markt op zoek naar redenen die leiden tot een aanhoudende lage rente en kwantitatieve versoepeling. Laten deze teleurstellende macrocijfers nu net een zeer goede reden zijn om de Fed een ongewijzigde koers te laten varen.

De S&P 500 E-mini future (ES) staat voorlopig 0,20% hoger en noteert aan 4.234 punten. De Nasdaq 100 E-mini future (NQ) heeft tijdens de Aziatische sessie een stijging doorgemaakt van 0,15%. De NQ-future noteert nu aan 13.729 punten. De E-mini Dow Jones future staat 0,27% hoger en noteert zoals de ES-future aan een nieuwe all-time high op dit moment. De koers tijdens het schrijven van de Morning Call is 34.782 punten. De risico-appetijt lijkt hoog te zijn onder de beleggers. Aandelenkoersen zijn de week hoger geopend, grondstofprijzen lopen hoog op. A

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.