Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Uitgelicht: ordermachine TKH rolt weer

Uitgelicht: ordermachine TKH rolt weer
7 mei 2021 om 19:15

TKH Group heeft zich deze week weer op de rails weten te krijgen met kwartaalcijfers die weer wat kleur gaven aan de bandentak van het technologiebedrijf uit Haaksbergen.

Zo op het oog bleek dat niet meteen gezien een omzet die autonoom met bijna 5 procent daalde door een lagere orderintake bij Industrial Solutions in het tweede en derde kwartaal van 2020, die niet kon worden gecompenseerd door de omzetstijging bij Telecom en Building Solutions.

Maar de outlook voor het eerste halfjaar van 2021 werd opwaarts bijgesteld, nu het bedrijf verwacht dat het zijn productiecapaciteit beter kan uitnutten. Over de eerste zes maanden verwacht het bedrijf nu een hoger resultaat dan over dezelfde periode in 2020.

De operationele winst voor eenmalige baten en lasten (EBITA) kwam over de eerste helft van het vorig jaar uit op 69,0 miljoen euro

Daar kwam afgelopen woensdag nog als aardig pluspunt bij dat tot nu toe de verstoringen in de aanvoer van onderdelen een beperkt effect op de operaties hadden.

ING was positief over de resultaten, ook over de omzetdaling. Voor het eerste halfjaar ging ING uit van een omzetdaling op jaarbasis van 7,8 procent, maar met een verhoogde outlook en een omzetdaling van 4,7 procent over de eerste drie maanden van dit jaar, lijkt die inschatting wellicht aan de magere kant.

Het herstel in de orderintake bij de bandentak van het bedrijf dient zich eerder aan dan ING voorzag.

Bij de bandenbouwsystemen zag TKH een aanhoudend herstel in de orderintake, ook van de grote vijf bandenfabrikanten. In het tweede en derde kwartaal van het vorig jaar zat hier de klad in waarna in het vierde kwartaal herstel volgde. Die lijn werd in het eerste kwartaal doorgezet. Naar verwachting resulteert deze opleving in een hogere omzet en sterker resultaatsherstel in het tweede kwartaal dan eerder gedacht.

Dit ondersteunt ook de positieve kijk van ING op het bedrijf. ING heeft een koopadvies voor het aandeel TKH Group met een koersdoel van 49,00 euro.

De koers van het aandeel TKH Group noteerde vrijdag op het slot 45,08 euro, op weekbasis een winst van ruim 13 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers PostNL

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.