Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Meer vaccins nodig volgens Moderna & Chinese activiteit vliegt omhoog

Meer vaccins nodig volgens Moderna & Chinese activiteit vliegt omhoog
7 mei 2021 om 07:49

De S&P 500 steeg 0.82% tot 4.201 punten. De technologie-index Nasdaq 100 steeg eveneens 0,82% tot 13.613 punten. Liberty Global was het sterkste aandeel uit de Nasdaq 100 met een stijging van meer dan 5%. Zwakste aandeel was Cognizant Technology Solutions met een daling van bijna 8%. De Dow Jones bereikte een nieuwe all-time high. De Dow steeg 0,93% en sloot op 34.548 punten. Sinds de COVID-19 dip van maart 2020, is de Dow maar liefst 89,75% gestegen. Year-to-date laat de oudste Amerikaanse aandelenindex een performantie zien van bijna 13%. De dollar index ging 0,40% lager. Vandaag krijgen we arbeidsmarktcijfers uit de VS. Dit is in de meeste gevallen een event die voor verhoogde volatiliteit kan zorgen. Dit zowel in de aandelen als in Amerikaanse dollar.

Met aanhoudende stijgende trend in waarde van bepaalde activa, komt de Fed met een waarschuwing. Wanneer het risicoappetijt van de beleggers omlaag zou gaan, kan de hoge waardering een gevaar zijn voor de stabiliteit van het financieel systeem. Jerome Powell komt met een opmerkelijke boodschap. Hij laat weten dat zolang de de rente laag blijft, we waarschijnlijk dergelijke hoge waarderingen blijven zien. Met andere wo

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.