Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Volgens Yellen moet rente mogelijk iets omhoog

Volgens Yellen moet rente mogelijk iets omhoog
4 mei 2021 om 21:56

De Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen heeft gezegd dat de rente in de Verenigde Staten mogelijk iets moet stijgen om oververhitting van de economie te voorkomen.

In een interview met The Atlantic dat maandag werd opgenomen en dinsdag uitgezonden, zei de minister: “Mogelijk zullen de rentes iets moeten stijgen om te zorgen dat onze economie niet oververhit raakt, hoewel de extra uitgaven relatief klein zijn, vergeleken met de omvang van de economie.”

Yellen sprak over de plannen van haar regering voor 2,3 biljoen dollar aan overheidinvesteringen in infrastructuur en 1,8 biljoen dollar aan investeringen in gezinnen. 

Deze voorstellen hebben “hoge prijskaartjes”, erkende Yellen, maar ze benadrukte dat de plannen een lange termijn bestrijken. De genoemde uitgaven, die nog goedgekeurd moeten worden, komen bovenop het coronasteunpakket van 1,9 biljoen van de regering Biden dat recent werd goedgekeurd.

Yellen was voor haar ministerschap voorzitter van de Federal Reserve, die de monetaire beleidsrente bepaalt in de Verenigde Staten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.