Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Meer omzet en winst voor IMCD

Meer omzet en winst voor IMCD
29 apr 2021 om 07:17

IMCD heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de resultaten zien verbeteren. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de cijfers van de distributeur van speciale chemicaliën en voedingsingrediënten.

Topman Piet van der Slikke sprak van een sterke start van het nieuwe jaar. De CEO wees op de sterke vraag, vooral in de industriële sector, maar ook op producttekorten en verstoringen in de toeleveringsketen.

“Alle regio’s droegen bij aan het resultaat”, aldus Van der Slikke.

Het operationele EBITA-resultaat steeg met 28 procent op jaarbasis tot 90,6 miljoen euro. Tegen constante wisselkoersen steeg het EBITA zelfs met 34 procent.

De omzet steeg ook, met 8 procent tot 809,9 miljoen euro. 

Onder de streep restte er voor IMCD een winst van 63,8 miljoen euro tegen 50,2 miljoen euro een jaar eerder. Per aandeel kwam dit neer op een winst van 0,82 tegen 0,71 euro een jaar eerder.

De vrije kasstroom kwam uit op 63,6 miljoen euro. Een jaar eerder was dit grofweg de helft, 33,3 miljoen euro. Eind maart had IMCD 752 miljoen euro aan schulden tegen 739,3 miljoen euro eind 2020.

Outlook

Voor 2021 gaf IMCD aan te verwachten dat de operationele EBITA dit jaar zal groeien. Verder zegt het bedrijf interessante kansen te zien om de mondiale voetafdruk en productportefeuille verder te vergroten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers IMCD

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.