Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nieuwe week vol met kwartaalcijfers & rentebesluit Fed

Nieuwe week vol met kwartaalcijfers & rentebesluit Fed
26 apr 2021 om 08:34

Na een flinke dip op donderdag wisten de beurzen in New York zich op vrijdag te herpakken. Daarmee leken de zorgen over de belastingverhogingen weer snel te verdwijnen. Volgens Bloomberg zal de Amerikaanse regering de vermogenswinstbelasting voor rijke Amerikanen verhogen van 20 naar 39,6 procent. Deze week zullen we zien of deze drastische verhoging werkelijkheid wordt, wanneer Biden het American Families Plan presenteert in het Amerikaanse Congres. 

Op vrijdag zijn de aandelenbeurzen in ieder geval met stevige winsten gesloten. De S&P 500 ging met 1,09% omhoog tot 4.180 punten en de Nasdaq steeg met 1,44% tot 14.016 punten. Banken en technologieaandelen waren in trek. Zo ging Alphabet met 2,04% omhoog, steeg Uber met 2,93% en ging AMD 4,77% hoger het weekend in. Spotify steeg zelfs met 7,15% na een positief analistenrapport van Jefferies en Snap ging op cijfers met 7,39% omhoog. 

Intel verloor 5,3% ondanks een flinke verhoging van de omzetverwachting. Vanwege de crisis in de chipmarkt hadden beleggers echter op nog meer gerekend. Op donderdagochtend zullen we zien hoe onze eigen ASML het heeft gedaan in het eerste kwartaal van dit jaar. Het kwartaalcijferseizoen verloopt to…

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.