Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Daimler verhoogt outlook na forse winststijging

Daimler verhoogt outlook na forse winststijging
23 apr 2021 om 08:48

Daimler heeft vrijdag de margedoelstellingen voor de Mercedes-Benz- en de Mobility-divisie verhoogd, nadat de winst en omzet aantrokken in het eerste kwartaal. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Duitse autobouwer.

In het afgelopen kwartaal steeg de nettowinst van 168 miljoen euro vorig jaar naar 4,4 miljard euro. De omzet steeg met 10 procent tot 41,0 miljard euro. Daimler profiteerde naar eigen zeggen van rugwind in China, een sterke productmix en gunstige prijzen.

Daimler bevestigde de voorlopige cijfers van eerder deze maand met een EBIT van 5,75 miljard euro en een aangepaste EBIT van 4,97 miljard euro.

Daimler verhoogde wel de margeoutlook voor dit jaar voor Mercedes-Benz Cars & Vans en de Mobility-divisie. De autobouwer mikt op een aangepast rendement op de omzet van 10 tot 12 procent voor Mercedes-Benz, waar eerder nog werd gemikt op 8 tot 10 procent. Voor de Mobility-divisie wordt gerekend op een marge van 14 tot 15 procent tegen 12 tot 13 procent in een eerdere raming. Voor de tak vrachtwagens en bussen wordt een rendement verwacht van 6 tot 7 procent.

Voor heel 2021 verwacht Daimler onverminderd dat de omzet, verkopenaantallen en EBIT “significant” boven het niveau van vorig jaar uitkomen.

Daimler merkte wel op dat het tekort aan halfgeleiders de fabrikant afgelopen kwartaal parten speelde, en dat dit tekort ook de omzet in het tweede kwartaal zal beïnvloeden. Er wordt door Daimler “op wat herstel” in het het derde en vierde kwartaal gerekend.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Royal Dutch Shell

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.