Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX licht hoger van start gegaan

Beursupdate: AEX licht hoger van start gegaan
22 apr 2021 om 09:17

De AEX index koerste donderdag kort na de beursgong 0,3 procent hoger naar 711,84 punten, terwijl de Midkap 0,1 procent prijs gaf.

Onder de hoofdaandelen wonnen de ‘chippers’ ASML en ASMI in de nasleep van positief ontvangen cijferrapportages op woensdag nog eens meer dan 1 procent. ASML kreeg verschillende koersdoelverhogingen toegestuurd. Adyen klom 1,5 procent. AkzoNobel en Heineken daalden ruim een half procent. 

In de AMX won Pharming 2 procent. Het biotechbedrijf behandelde de eerste patiënt voor een fase 2b studie met Ruconest ter preventie van acuut nierfalen na een hartinfarct. Intertrust won daarnaast ruim 2 procent na vrijgave van cijfers. Basic-Fit won ruim 1 procent na cijfers.

Cijfers van Fugro kregen daarentegen een flink negatief onthaal met een verlies van meer dan 6 procent. PostNL noteert ook 6 procent lager, maar dan vanwege een ex-dividend notering.

Avantium won 3 procent. De ontwikkelaar van bioplastics en Royal Cosun gaan een samenwerking aan om de bouw van een glycolenfabriek re realiseren.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.