Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: analisten verhogen koersdoelen ASML

Beursblik: analisten verhogen koersdoelen ASML
22 apr 2021 om 09:15

Verschillende analisten hebben donderdag hun koersdoel voor ASML verhoogd, nadat de Veldhovense toeleverancier woensdag met cijfers over het eerste kwartaal kwam en daarbij de outlook voor dit jaar flink verhoogde.

Liberum verhoogde het koersdoel voor ASML van 510,00 naar 580,00 euro, Berenberg ging van 540,00 naar 630,00 euro en Credit Suisse verhoogde het koersdoel van 630,00 naar 720,00 euro. Alle drie de analisten hanteren een koopadvies voor ASML.

Waar ASML aanvankelijk voor 2021 rekende op een omzetgroei van 12 procent, werd dit woensdag verhoogd naar 30 procent. "Erg sterk", oordeelde analist Janardan Menon van Liberum. "Een weerspiegeling van de aanhoudende sterke cyclus in de halfgeleidersector."

Analist Tammy Qiu van Berenberg denkt ook dat de markt niet op de top van de cyclus zit, wat betekent dat er nog meer in het vat zit voor ASML. Zij waardeert ASML inmiddels op 42 keer de verwachte winst per aandeel in 2022 van 14,97 euro.

Het aandeel ASML was woensdag de smaakmaker op het Damrak en won donderdag nog eens 2,1 procent op 543,90 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Asml Holding

*

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!