Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA van Edward Loef – Technische inspectie Royal Dutch Shell grafiek

TA van Edward Loef – Technische inspectie Royal Dutch Shell grafiek
21 apr 2021 om 16:27

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Jarenlang genoot het aandeel Royal Dutch Shell van de reputatie een hoeksteen te zijn in elke beleggingsportefeuille. Is dat terecht?

Royal Dutch Shell op maandbasis vanaf mei 1998 + 12 maands gemiddelde

Royal Dutch Shell koers op maandbasis vanaf mei 1998 + 12 maands gemiddelde

Royal Dutch Shell is een beurslieveling van menig belegger dankzij haar koninklijke – of zeg maar royale – dividendvergoeding (ruim 4%), die ruimschoot boven het sectorgemiddelde ligt. Bij de huidige rentestand kan terecht worden gesproken van een aantrekkelijke belegging. In technische zin is de beleving helaas het tegenovergestelde. Vorig jaar is de beurskoers van Royal Dutch uit een grote zijwaartse bandbreedte gevallen, die twee decennia de waardering boven € 16,50 overeind hield. De technische beleggingsfilosofie vat deze opmerkelijke verzwakking op als een zorgelijke verandering in de collectieve perceptie van de markt voor de langere termijn.

Royal Dutch Shell op weekbasis vanaf 2018 + 52 weeks gemiddelde

Royal Dutch Shell koers op weekbasis vanaf 2018 + 52 weeks gemiddelde

Het marktgedrag van aandelenbeleggers Royal Dutch Shell lijkt gevoelig voor voormalige bodems en toppen. In de periode 2018 t/m 2019 bleek tot drie keer rond € 25 koopinteresse, maar vorig jaar januari bleek die vraag afwezig. Sterker nog,

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.