Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AkzoNobel overtreft omzetverwachting

AkzoNobel overtreft omzetverwachting
21 apr 2021 om 07:21

AkzoNobel heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de winstgevendheid zien oplopen, terwijl de omzet ook een steeg. Dat maakte het verf- en coatingsbedrijf woensdag voorbeurs bekend.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet op jaarbasis met 10 procent tot 2.263 miljoen euro. Analisten die bijdroegen aan de consensus mikten op 2.127 miljoen euro. De volumes namen met 16 procent toe, de prijzen met 2 procent.

Het operationeel resultaat kwam 62 procent hoger uit op 303 miljoen euro en het aangepaste operationeel resultaat steeg met 43 procent naar 307 miljoen euro.

Onder de streep restte een nettowinst van 217 miljoen euro tegen 114 miljoen euro over dezelfde periode een jaar eerder.

Verder realiseerde AkzoNobel een verbetering van 129 miljoen euro bij de operationele kasstroom.

Aandeleninkoop

Dinsdag maakte het bedrijf al bekend dat het het aandeleninkoopprogramma van 300 miljoen euro heeft afgerond en binnenkort start met het nieuwe programma dat een omvang kent van 1 miljard euro.

Outlook

AkzoNobel stelde woensdag op schema te liggen voor de doelstelling voor dit jaar om een zogeheten ‘return on sales’ te realiseren die 50 basispunten hoger ligt dan de 15,0 procent die er over 2020 kon worden gerapporteerd. In het eerste kwartaal steeg dit percentage van 10,4 naar 13,6 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Sligro

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.