Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Video: beleg in aandelen gericht op binnenlandse consumptie

Video: beleg in aandelen gericht op binnenlandse consumptie
19 apr 2021 om 16:48

Nu overal ter wereld coronavaccins worden uitgerold, beginnen de beperkingen af te nemen en zien we een toename van de hoogfrequente mobiliteitsgegevens. Beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management denkt dat het interessant is om te beleggen in aandelen gericht op binnenlandse consumptie.

Na een periode van beperkingen aan het begin van het jaar zijn de Chinese gegevens volgens hem weer genormaliseerd, en in de VS en het VK, waar de uitrol van vaccins goed is gevorderd, begint de activiteit snel toe te nemen.

“Het herstel in Europa kan wat vertraging oplopen, maar de uitrol van vaccins zal de komende maanden naar verwachting versnellen. De toenemende wereldwijde activiteit zou de op binnenlandse consumptie gerichte aandelen moeten ondersteunen en wij zien verder opwaarts potentieel voor de winstramingen in deze cyclische sectoren.”

Er blijven echter vraagtekens bestaan over de nabije toekomst van het internationale reizen. “Beleggers kunnen zich dus misschien beter richten op meer binnenlands gerichte herstelverhalen, tot het vooruitzicht voor buitenlandse reizen duidelijker wordt”, aldus Juvyns.

Klik hier voor: beleg in aandelen gericht op binnenlandse consumptie

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.