Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Negatieve divergentie bij AEX & Tesla is uitgebroken

Negatieve divergentie bij AEX & Tesla is uitgebroken
19 apr 2021 om 13:42

Korte termijn Technische Analyse AEX: daggrafiek

Al enkele maanden zijn we zeer enthousiast over het stijgende koersverloop van de AEX. In de technische analyse van vorige week wees ik echter voorzichtig op wat vermoeidheidssignalen en een mogelijke terugval die de Amsterdamse beurs tot 690 punten zou kunnen laten zakken. Even leek het er op dat deze correctie werd ingezet toen de AEX op maandag 12 april onder de 709,6 punten daalde.

De verkoopdruk bleef echter minimaal en gedurende de week herstelde de index weer. Voornamelijk vanwege de forse stijgingen in de Verenigde Staten kon de index hier niet achterblijven. In de grafiek heb ik nu een stijgende trendlijn ingetekend en de bodem van 13 april op 706,1 punten gemarkeerd als steun. Bij een slotstand onder dit niveau lijkt een correctie richting 690 punten alsnog plaats te gaan vinden. Momenteel kunnen we slechts spreken van een consolidatie binnen de stijgende trend.

Negatieve divergentie

Vandaag klom de AEX even kort boven de top van 6 april en vormde daarmee een nieuwe all-time high op 718,5 punten. De index zakte echter weer snel terug en de kracht voor een echte uitbraak lijkt voorlopig te missen. Als we geen duide

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.