Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Air France-KLM rondt kapitaalverhoging af

Air France-KLM rondt kapitaalverhoging af
19 apr 2021 om 17:53

Air France-KLM heeft 1.036 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van aandelen voor de herkapitalisatie van de luchtvaartmaatschappij. Dit maakte de luchtvaarder maandagavond bekend.

“Het succes van de kapitaalverhoging en de hernieuwde steun van onze bestaande aandeelhouders laat zien dat onze investeerders vertrouwen hebben in de vooruitzichten voor Air France-KLM”, aldus CEO Benjamin Smith.

Er worden in totaal bijna 214 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven tegen een prijs van 4,84 euro per aandeel, hetgeen circa 50 procent van de totale uitstaande aandelenkapitaal betekent. De overtoewijzingsoptie werd volledig uitgeoefend.

De Franse staat nam deel aan de kapitaalverhoging, zoals eerder deze maand al werd aangekondigd. De Franse staat had voor de emissie nog een belang van 14,3 procent in Air France-KLM en na inschrijving op de nieuwe aandelen betreft het belang 28,6 procent. China Eastern Airlines verhoogde het belang van 8,8 procent naar 9,6 procent.  

De Nederlandse overheid nam geen deel aan de kapitaalverhoging.

Zoals eerder al bekend werd gemaakt, worden ook leningen ter waarde van 3 miljard euro omgezet in eeuwigdurende hybride obligaties om de kapitaalpositie van Air France te versterken.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Unibail-Rodamco-Westfield

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.