Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Uitgelicht: fanmail voor Aperam

Uitgelicht: fanmail voor Aperam
16 apr 2021 om 18:30

Aperam heeft afgelopen week fanmail van verschillende analisten gekregen. 

De koersdoelen werden in aanloop naar de kwartaalcijfers opwaarts bijgesteld en beleggers reageerden positief. Het aandeel sloot de week af op 43,88 euro, ofwel een stijging van 3,5 procent op weekbasis. 

ING verhoogde het koersdoel voor Aperam maandag van 38,00 naar 46,00 euro, Deutsche Bank dinsdag van 36,00 naar 40,00 euro en Jefferies woensdag van 37,00 naar 40,00 euro. ING hanteert een koopadvies, terwijl de andere twee een Houden advies hebben. 

Eerste kwartaal

Aperam verwacht voor de eerste drie maanden van dit jaar een verdere stijging van de aangepaste EBITDA op kwartaalbasis met een stabiele nettoschuld.

In het vierde kwartaal van vorig jaar behaalde Aperam een aangepaste EBITDA van 109 miljoen euro en kwam de schuld uit op 67 miljoen euro.

In het eerste kwartaal van 2021 heeft Aperam volgens Jefferies vermoedelijk een aangepaste EBITDA van 125 miljoen euro gerealiseerd, een stijging van circa 15 procent op kwartaalbasis. Dat zou wel ruim minder zijn dan de 143 miljoen euro waarop de consensus mikt. De deelnemende analisten rekenen op een aangepaste EBITDA van ten minste 123 miljoen euro en op maximaal 169 miljoen euro.

In het tweede kwartaal ziet analist Alan Pence van Jefferies de aangepaste EBITDA stijgen naar 136 miljoen euro, dankzij een gunstig prijsklimaat en een sterk herstel in Brazilië. 

Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Aperam in het eerste kwartaal een sterke winstgevendheid heeft laten zien, dankzij hogere prijzen en dito volumes. Ook was er volgens de bank sprake van minder import van goedkoop roestvast staal en hebben klanten hun voorraden weer wat aangevuld.

“Aperam blijft een kwaliteitsaandeel binnen de staalsector en we sluiten niet uit dat het bedrijf de verwachtingen voor het eerste kwartaal overtreft”, aldus Deutsche Bank.

Volgens ING is er inderdaad opwaarts potentieel ten opzichte van de analistenconsensus. Analist Stijn Demeester noemt het aandeel nog altijd “aantrekkelijk” gewaardeerd en wees op het dividendrendement van 4 procent en een rendement op de vrije kasstroom van 10 procent in 2022.

De resultaten in Europa zullen sterk blijven, verwacht analist Bastian Synagowitz van Deutsche Bank, dankzij het heropstarten van de economie, terwijl in het bijzonder de activiteiten in Brazilië fors zijn aangetrokken.

Deutsche Bank verhoogde de ramingen voor de EBITDA in 2021 tot 2023 met 2 tot 15 procent op basis van de verbeterde vooruitzichten voor de prijzen en volumes. Ook ING verhoogde zijn ramingen. 

Deutsche Bank merkte op het met haar ramingen 10 procent boven de consensus zit voor heel 2021, maar dat de ramingen voor 2022 en 2023 wel in lijn zijn met de gemiddelde analistenverwachting.

Jefferies verwacht dat de Europese staalprijzen een steuntje in de rug blijven krijgen, door een sterke vraag in combinatie met lage voorraden. Volgens de Amerikaanse bank zijn er geen signalen dat de krapte in de markt op de korte termijn vermindert.

Aperam opent op 7 mei de boeken.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Aperam

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.