Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures wijzen op licht hogere opening Wall Street

Futures wijzen op licht hogere opening Wall Street
16 apr 2021 om 12:43

De Amerikaanse futures wezen vrijdag rond het middaguur op een licht hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

De Amerikaanse aandelenmarkten maken daarmee een pas op de plaats, nadat de Dow donderdag voor het eerst boven de 34.000 punten sloot. De S&P sloot voor de 22ste keer dit jaar ook op recordniveau. Aandelen van grote technologiebedrijven stuwden de indexen omhoog, terwijl het rendement op 10-jarige treasuries de grootste eendaagse daling sinds november liet zien.

Het cijferseizoen kwam deze week serieus op gang, waarbij diverse grote Amerikaanse banken  beter dan verwachte winsten en prognoses afgaven. Analisten verwachten dat de winst van bedrijven in de S&P 500 in het eerste kwartaal met 30 procent zijn gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, aldus FactSet.

“De verwachtingen zijn dit kwartaal hoog, maar we denken nog steeds dat een aanzienlijk aantal bedrijven de schattingen zal overtreffen”, zei marktanalist Chad Oviatt van Huntington Private Bank.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen woningbouw- en bouwvergunningsdata van maart, gevolgd door het consumentenvertrouwen in april later op de dag.

De euro/dollar noteerde op 1,1983. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1975 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1965 op de borden. 

Olie noteerde vrijdag tot 0,2 procent hoger.    

Bedrijfsnieuws

Alcoa steeg voorbeurs 3,2 procent. De Amerikaanse aluminiumproducent heeft in het eerste kwartaal van 2021 zijn beste resultaten in twee jaar tijd behaald dankzij herstel in de vraag naar aluminium.

PPG noteerde voorbeurs 5,2 procent hoger. De Amerikaanse verfspecialist heeft in het eerste kwartaal een hogere omzet behaald, dankzij hogere prijzen en volumes.

ViacomCBS gaat nieuws- en tv-stationsafdelingen combineren in één divisie. Er was nog geen handel in het aandeel voorbeurs. Nabeurs noteerde het aandeel 2,6 procent hoger.

Morgan Stanley publiceert vrijdag zijn resultaten over het eerste kwartaal.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 1,1 procent hoger op 4.170,42 punten. De Dow Jones index eindigde 0,9 procent in het groen op 34.035,99 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,3 procent tot 14.038,76 punten. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.