Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 15 april 2021 09:46

Waarom en hoe beleggen in Bitcoin?

De recente stijging van de prijs van bitcoin heeft de hele markt versteld doen staan. Het unieke aan bitcoin is dat het verbazingwekkende rendementen biedt op investeringen van gebruikers. In de begindagen van bitcoin leek het hele proces van het kopen, investeren, houden en verkopen van bitcoin een uitdaging, maar na verloop van tijd is het scenario veranderd. Er zijn cryptobeurzen, bitcoinportefeuilles en handelsplatforms ontwikkeld waarmee bitcoingebruikers gemakkelijk en moeiteloos crypto-tokens kunnen kopen, investeren, verkopen en houden.

In dit artikel zullen we een blik werpen op de zeer populaire digitale valuta, Bitcoin. Het is de meest populaire digitale valuta in termen van marktkapitalisatie in de huidige tijd. Het is de toonaangevende cryptocurrency omdat het zowel werkt als een opslag van waarde en een medium van uitwisseling. Bitcoin is volledig gedecentraliseerd, wat betekent dat een centrale autoriteit nooit het aanbod en de transacties kan manipuleren omdat niemand eigenaar is van het bitcoin-netwerk. U kunt de bitcoin system app downloaden en beginnen met bitcoin handel.

Redenen om te investeren in Bitcoin

Bitcoin is een waardevol bezit dat de aandacht heeft getrokken van individuen, investeerders en handelaren wereldwijd. Laten we de redenen onderzoeken waarom bitcoin mogelijk goed is voor beleggingsdoeleinden.

Substitutie ontduikt inflatie

De stijging van de prijs van producten en diensten met de tijd waarbij de koopkracht van mensen afneemt, staat bekend als inflatie. Dit gebeurt meestal in fiat valuta's, maar bitcoin is volledig het tegenovergestelde ervan omdat het een deflatoir actief is. Het aanbod van bitcoin is beperkt omdat het een computercode is, en het is ingesteld om na elke vier jaar gehalveerd te worden en gedraagt zich anders.
Voordat digitale valuta's er waren, belegden mensen in goud omdat goud niet onderhevig is aan inflatie. Maar toen bitcoin werd geïntroduceerd als een deflatoir activum, stapten mensen over op bitcoin en deden investeringen. Om inflatie te vermijden en niet geconfronteerd te worden met inflatieproblemen, zetten veel potentiële beleggers hun fiatvaluta's om in bitcoin en andere cryptocurrencies.

Hoge rendementen op investeringen
Bitcoin is een van de snelst groeiende en populairste activaklassen, aangezien het meer dan de helft van de marktaandelen in handen heeft. Sommige mensen denken dat de volatiele markt van bitcoin een nadeel is van het bitcoin-netwerk, maar in werkelijkheid profiteren handelaren en beleggers maximaal van deze volatiele markt. De beleggers die deskundig zijn geworden door te handelen zijn risico-vriendelijk geworden, en zij nemen een risico door te investeren in bitcoin en wachten tot de prijs stijgt en krijgen hoge rendementen op hun investeringen.

Vanaf nu heeft de waarde van de bitcoin de waarde van alle valuta's overtroffen, en het is nu een waardevoller bezit geworden in vergelijking met goud. Dit komt omdat bitcoin de enige cryptocurrency of activa is die hogere rendementen op investeringen biedt. Beleggers die in de begindagen van bitcoin investeerden, zijn nu miljonair geworden.

Hoe kunnen particulieren in Bitcoin investeren?
P2P-transacties
Bitcoin volgt het persoon-tot-persoon netwerk waarbij geen derde partij moet optreden als platform of bemiddelaar om de bitcoin transacties te valideren. Er zijn echter cryptobeurzen geweest die als tussenpersoon fungeren om mensen te faciliteren met een medium om hun cryptomunten te verkopen en verkopers te laten voldoen aan kopers met vergelijkbare eisen. Maar toch, de methode die door bitcoin wordt gevolgd is direct, en de gebruikers kunnen van persoon tot persoon transacties uitvoeren zonder tussenkomst van derde partijen zoals banken of de overheid.

Crypto-uitwisselingen
Crypto beurzen zijn het platform of online marktplaatsen die gebruikers in staat stellen om meerdere cryptocurrencies op te slaan, te kopen en te verkopen. De crypto beurzen worden niet gereguleerd door de overheid, in tegenstelling tot aandelenbeurzen, en het beste ding over crypto beurzen is dat ze 24/7 werken. Bitcoingebruikers kunnen bitcoins kopen en verkopen via cryptobeurzen, altijd en overal. De cryptobeurzen rekenen vaak een kleine transactiekosten voor het optreden als bemiddelaar om transacties mogelijk te maken.

Mining
Een van de meest populaire en belangrijkste bronnen om bitcoin te verdienen is het bitcoin mining proces. Het is een proces waarbij miners nodig zijn om zeer complexe algoritmes op te lossen met behulp van computerkracht. Alle miners krijgen 10 minuten de tijd om transacties ter waarde van 1 MB te verifiëren en ze toe te voegen aan blokken en blokken toe te voegen aan de blockchain. Dit is het proces van het verifiëren van de bitcoin transacties en het vastleggen van alle transacties in het blockchain grootboek.

 

De Aandeelhouder TV

mei 7, 2021

Een cijferseizoen vol verrassingen

mei 7, 2021

De hefboomwerking uitgelegd

mei 7, 2021

Kwartaalcijferfeest op het Damrak | Deze Week in het DAH Magazine #shorts

mei 7, 2021

Galapagos en Aperam scoren | 7 mei 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 07:49

  Meer vaccins nodig volgens Moderna & Chinese activiteit vliegt omhoog

 • 16:34

  TA van Edward Loef – Het bezit van de zaak…

 • 08:16

  Chiptekort neemt economie in houdgreep & overal signalen van grondstoffenhausse

 • 16:02

  TA van Edward Loef – Geldverbranding in schone energie

 • 09:46

  ETF van de week: WisdomTree Physical Platinum (VZLA) ETF

 • 08:35

  Janet Yellen & Jerome Powell spreken elkaar tegen & Europa start groen

 • 16:46

  TA van Edward Loef – De Europese technologiesector verzwakt

 • 11:18

  Aandeel Activision Blizzard: Kan de gaming industrie blijven presteren?

 • 08:45

  Amerikaanse retail schiet omhoog & Europa opent vlak

Masterclasses

 • 11 mei

  De invloed van rente op de financiele markten

 • 20 mei

  SPAC’s: De kansen en risico’s met Nico Inberg

 • 25 mei

  LYNX Handelsplatform level 1: ‘De eerste stappen bij LYNX’

 • 01 juni

  LYNX Handelsplatform level 2: ‘De LYNX TraderTools’

 • 08 juni

  LYNX Handelsplatform level 3: ‘Beleggen als een professional’

Columns

Nieuw
07 mei 12:03 Coinmerce

DeFi-industrie meer dan $100 miljard waard

07 mei 11:21 Faces Online

Interview met Willem Jan Brinkman – CFRO bij PGGM

07 mei 09:32 Bas Heijink

TA Goud: Correctie ten einde