Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

VEB stelt ABN AMRO aansprakelijk voor geleden schade beleggers

VEB stelt ABN AMRO aansprakelijk voor geleden schade beleggers
15 apr 2021 om 13:51

De Vereniging van Effectenbezitters stelt ABN AMRO aansprakelijk voor de door beleggers geleden schade rond het witwasschandaal. Dit meldde de beleggersvereniging op zijn website.

De VEB beschuldigt de bank van voorwetenschap, omdat de bank de markt te laat informeerde over de ontwikkelingen rond het witwasschandaal, waardoor beleggers onvoldoende geïnformeerd ABN AMRO aandelen kochten tegen een te hoge prijs.

“ABN AMRO had de verdenking bekend moeten maken op het moment dat het OM hen informeerde over de verdenking”, zei de VEB.

Nadat het nieuws rond het witwasschandeel op 15 maart 2021 bekend werd. zakte de koers van het aandeel significant.

Daarnaast stelt de beleggersvereniging dat de bank de informatie uiteindelijk naar buiten bracht op een plek die niet passend is voor dergelijke essentiële informatie; op pagina 282 achterin het jaarverslag.

Beursgenoteerde ondernemingen moeten relevante informatie snel en toegankelijk beschikbaar maken voor beleggers, aldus de VEB.  

De VEB zei ABN AMRO maandag met een brief geïnformeerd te hebben over zijn grieven. De brief is voor de belangenbehartiger de opmaat naar een collectieve schadevergoedingsactie.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.