Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vastned past agenda aandeelhoudersvergadering aan

Vastned past agenda aandeelhoudersvergadering aan
15 apr 2021 om 09:06

Vastned heeft in aanloop naar een algemene aandeelhoudersvergadering besloten het agendapunt betreffende de voorgenomen benoeming van een nieuwe commissaris van de agenda te halen. Dit maakte het vastgoedfonds donderdagochtend bekend.

De raad van commissarissen heeft hiertoe besloten nu “het zich laat aanzien dat nog niet de vereiste support aanwezig is van een grote aandeelhouder met betrekking tot de beoogde governance van de onderneming”.

“Wij hebben een zorgvuldig proces doorlopen om de meest geschikte kandidaat te vinden voor de raad van commissarissen. Het is spijtig dat we niet de verwachte support hebben gekregen van een grote aandeelhouder om de vacature nu in te vullen. De komende tijd zullen we daarom gaan gebruiken om verder in dialoog te gaan met deze aandeelhouder”, aldus voorzitter Marc van Gelder van Vastned.

Hoewel de grootaandeelhouder niet bij naam wordt genoemd, lijkt het te gaan om Aat van Herk. Eerder roerde Van Herk zich al. Hij stoort zich aan de oplopende kosten bij Vastned en het beloningsbeleid van Vastned.

Tijdens de jaarvergadering van Vastned in de zomer van 2020 werden verschillende agendapunten weggestemd, zoals het beloningsvoorstel en het verzoek om decharge.

Later stapte ook CEO Taco de Groot op bij Vastned. Sindsdien fungeert CFO Reinier Walta als CEO ad interim.

Vastned verwacht in het najaar een buitengewone aandeelhoudersvergadering over de voorgenomen benoeming van de nieuwe commissaris te organiseren.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Vastned

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.