Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Deliveroo groeit hard door

Deliveroo groeit hard door
15 apr 2021 om 08:31

Deliveroo is in het eerste kwartaal van 2021 verder gegroeid. Dit bleek uit een tussentijdse handelsupdate van de maaltijdbezorger met een notering in Londen.

In het afgelopen kwartaal steeg het aantal bestellingen met 114 procent op jaarbasis tot 71 miljoen. Dit betekende het vierde kwartaal van groei op rij. De bruto transactiewaarde van deze bestellingen steeg met 130 procent op jaarbasis tot krap 1,7 miljard pond.

CEO Will Shu zegt tevreden te zijn met de resultaten en ziet een sterke vraag in zowel de Britse thuismarkt als de internationale markten, geholpen door een recordgroei aan nieuwe klanten en bestaande klanten die blijven bestellen.

Deliveroo werkt momenteel samen met meer dan 100.000 bezorgers wereldwijd en had aan het einde van het eerste kwartaal contacten met meer dan 117.000 restaurants.

Outlook

De maaltijdbezorger sprak van een onzeker klimaat als gevolg van de huidige coronacrisis. Deliveroo verwacht dat het groeitempo zal afnemen zodra de lockdowns worden teruggeschroefd. Hoe groot de terugval zal zijn, is volgens de maaltijdbezorger nog niet in te schatten.

Als gevolg zegt Deliveroo een “terughoudende” outlook aan te houden van een groei van de bruto transactiewaarde van de bestellingen van 30 tot 40 procent dit jaar bij een brutowinstmarge van 7,5 tot 8 procent.  

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.