Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Omzet easyJet fors onder druk

Omzet easyJet fors onder druk
14 apr 2021 om 08:27

easyJet heeft in de afgelopen zes maanden de omzet stevig onder druk zien staan als gevolg van de coronacrisis. Dit maakte de Britse budgetmaatschappij dinsdagochtend bekend met voorlopige cijfers.

In het afgelopen halfjaar, dat liep tot 31 maart, vervoerde easyJet krap 4,1 miljoen passagiers tegen 38,6 miljoen een jaar eerder. easyJet vloog op 14 procent van de totale capaciteit in 2019. Hierdoor daalde de omzet met maar liefst 90 procent tot 235 miljoen pond.

easyJet noemde de resultaten zelf iets beter dan verwacht. “easyJet behoudt aanzienlijke liquiditeit en levert tegelijkertijd ook een beter dan verwachte cash burn in het tweede kwartaal”, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Per 31 maart had de luchtvaarder toegang tot 2,9 miljard pond in liquiditeit, nadat easyJet circa 5,5 miljard pond ophaalde sinds het begin van de pandemie. De luchtvaartmaatschappij zegt goed gepositioneerd te zijn om te profiteren van het herstel van de reissector, zodra restricties in het netwerk zijn versoepeld.

De cash burn kwam in het tweede kwartaal uit op circa 470 miljoen pond, hetgeen beter was dan waar easyJet vooraf op mikte.

“We verwelkomen de bevestiging door de Britse regering dat het internationale reizen op schema ligt en om, zoals gepland, het reizen vanaf half mei te hervatten”, zei CEO Johan Lundgren in een toelichting.

Onder de streep restte een zogenoemd headline verlies voor belastingen van 690 tot 730 miljoen pond, waar dit een jaar eerder nog een verlies was van 193 miljoen pond.

Outlook

easyJet verwacht in het lopende kwartaal 20 procent van de totale capaciteit uit 2019 uit te voeren. De capaciteit zal vanaf eind mei weer langzaam toenemen, zo voorziet de luchtvaarder.

Op 20 mei komt easyJet met definitieve halfjaarcijfers.  

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.