Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Next Generation EU gaat van start in juni & Amerikaanse indices naar nieuwe recordkoers

Next Generation EU gaat van start in juni & Amerikaanse indices naar nieuwe recordkoers
14 apr 2021 om 08:20

Alweer een nieuwe recordkoers voor de S&P 500. Gisteren steeg de brede index 0,33% tot 4.142 punten. Ook de technologie-index Nasdaq 100 liet van zich horen. De index zette een nieuwe recordkoers neer op 13.986 punten. Dit kwam neer op een stijging van 1,21%. Veel had te maken met de prestaties van Tesla. De koers van Tesla klom namelijk 8,60%. Tesla komt op maandag 26 april met cijfers. De recordkoersen hierboven vermeld zijn sluitingsprijzen. Intraday zijn de Amerikaanse indices nog hoger geweest. De oudste index Dow Jones bleef gisteren wat ter plaatste trappelen. Uiteindelijk sloot de Dow 0,20% negatief. De koers bij de sluitingsbel lag op 33.677 punten. Het sterkste aandeel in de Dow, was het aandeel Apple met een dagresultaat van 2,43%. Gisteren kwam de VS met inflatiedata. De inflatie is in maart het sterkst gestegen in acht jaar tijd. De CPI voor maart kwam te liggen op 0,6%. De core CPI kwam te liggen op 0,3%. Beide data komen hoger uit dan verwacht.

Koers Tesla

Vandaag is het ook een bijzondere dag. We hebben de IPO van Coinbase. Coinbase is het grootste crypto platform in de VS. De introductieprijs die gisterenavond bekend werd gemaakt ligt op $ 250 per aandeel Coinbas

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.