Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: FDA adviseert pauze toediening coronavaccin Johnson & Johnson

Update: FDA adviseert pauze toediening coronavaccin Johnson & Johnson
13 apr 2021 om 14:57

De Amerikaanse Food & Drug Administration en de Centers for Disease Control and Prevention hebben dinsdag bevestigd dat bij zes mensen twee weken na toediening van het coronavaccin van Johnson & Johnson ontwikkeling van bloedstolsels is vastgesteld. Dit bleek dinsdag uit een persbericht van de FDA.

Daarbij gaven zij aan dat toepassing van het gebruikelijke middel tegen de stolsels, namelijk heparin, in deze gevallen mogelijk gevaarlijk is en er omgezien moet worden naar alternatieve middelen.

De CDC heeft voor woensdag een vergadering met de Advisory Committee on Immunization Practices belegd om de zes gevallen verder te bestuderen, waarna de FDA deze analyse verder zal beoordelen. Totdat dit proces achter de rug is adviseert de FDA een pauze in de toediening van het vaccin van Johnson & Johnson.

Later vandaag komen beide organisatie met nadere mededelingen naar buiten.

Volgens de New York Times zullen de Federale gezondheidsorganisaties van de Verenigde Staten dinsdag oproepen tot een onmiddellijke stop voor het coronavaccin van Johnson & Johnson afkondigen, nu bij zes mensen twee weken na toediening van het vaccin de ontwikkeling van bloedstolsels zijn vastgesteld. Dit schreef de New York Times naar aanleiding van een briefing over dit besluit door officials.

De zes gevaccineerden zijn vrouwen in de leeftijd van 18 tot en met 48 jaar, waarvan er inmiddels één is overleden en een tweede in kritieke toestand moest worden opgenomen in een ziekenhuis, aldus deze officials in de krant.

Volgens de New York Times hebben tot dusverre bijna 7 miljoen Amerikanen het vaccin van Johnson & Johnson ontvangen, terwijl er zo’n 9 miljoen naar het buitenland zijn verscheept. Deze data zijn afkomstig van de zogeheten Centers for Disease Control and Prevention.

Volgens de krant zouden de wetenschappers van FDA en CDC nu het verband met de opgetreden verschijnselen en het vaccin onderzoeken en tevens beoordelen of goedkeuring voor toediening van het vaccin voor volwassenen van kracht kan blijven.

Het vaccin is ontwikkeld door dochterbedrijf Janssen Vaccines en werd eind februari van dit jaar door de Amerikaanse FDA goedgekeurd.

De FDA heeft voor woensdag een spoedvergadering belegd met de CDC, aldus de Amerikaanse krant.

Daar de oproep een aanbeveling voor alle gezondheidsorganisaties betreft, is de verwachting dat de federale overheid en de organisaties deze volgt.

Het aandeel Johnson & Johnson noteerde dinsdag in de elektronische handel voorbeurs in New York 2,3 procent lager.

Update: om mededeling van FDA en CDC te vermelden. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Johnson & Johnson

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.