Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Microsoft wil Nuance Communications overnemen – media

Microsoft wil Nuance Communications overnemen – media
12 apr 2021 om 07:19

Microsoft zou in vergevorderde gesprekken zijn om voor 16 miljard dollar Nuance Communications over te nemen. Dit meldde persbureau Bloomberg zondag op basis van bronnen.

Nuance Communications ontwikkelt conversationele kunstmatige intelligentie, waarbij het zich vooral richt op de gezondheidszorg. Zo verkoopt het onder meer software voor het herkennen en transcriberen van spraak tijdens doktersbezoeken.

“Dit kan Microsoft echt helpen de digitalisering van de gezondheidszorg te versnellen, die achterblijft bij andere sectoren, zoals de detailhandel en het bankwezen”, zei Anurag Rana, een senior analist van Bloomberg.

Nuance rapporteerde over het afgelopen kwartaal een omzetdaling op jaarbasis van 4 procent naar 346 miljoen dollar en een nettowinst van 7 miljoen dollar. De winst lag een jaar eerder nog op 44 miljoen dollar.

De waardering van 16 miljard dollar, circa 56 dollar per aandeel, zou een premie betekenen van 23 procent ten opzichte van de slotkoers van Nuance vrijdag op 45,58 dollar. 

De overname zou de op één na grootste zijn voor Microsoft ooit, na de overname van LinkedIn in 2016 voor 27 miljard dollar. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.