Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street richting hogere opening

Wall Street richting hogere opening
8 apr 2021 om 14:45

De Amerikaanse futures voorspellen donderdag een hogere opening voor Wall Street. Richting de openingsbel gaan de S&P 500 en de Nasdaq een winst van respectievelijk 0,3 en 0,8 procent tegemoet. De Dow Jones index noteert slechts fractioneel hoger.

De S&P sloot woensdag met een nieuw record, nadat uit de notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve bleek dat monetaire beleidsmakers hun accommoderende maatregelen in stand willen houden tot de economie verder is hersteld.

Volgens analist Petr Krpata ING waren er geen negatieve verrassingen in de Fed-notulen.

“De dynamiek is nog altijd gunstig voor aandelen”, aldus vermogensbeheerder Adrien Pichoud van SYZ Private Banking. “De Fed en centrale banken in het algemeen lijken geen haast te hebben om de rentes te verhogen.”

Donderdag houdt Fed-voorzitter Jerome Powell een toespraak tijdens een virtuele bijeenkomst van het Internationaal Monetair Fonds.

Volgens marktstrateeg Seema Shah van Principal Global Investors heeft de recente daling van de obligatierentes geleid tot een opleving van techaandelen. De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde donderdag op 1,66 procent.

“Een van de beperkingen voor techaandelen is verdwenen”, aldus Shah. “Als er ooit een test was voor techaandelen, dan was het dit klimaat van oplopende rentes en het thuiswerken dat begint af te nemen, maar tech is desondanks veerkrachtig gebleken.”

Verder was er voorbeurs aandacht voor de wekelijkse steunaanvragen in de Verenigde Staten. Economen rekenden op 694.000 nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de afgelopen week, na een aantal van 719.000 een week eerder.

Er werden echter 744.000 nieuwe aanvragen gedaan.

De euro/dollar handelde vanmiddag op 1,1882. Een vat WTI-olie werd iets goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Maaltijdbezorger DoorDash bekijkt de mogelijkheden om een eigen creditcard te lanceren. Het plan heeft de interesse gewekt van meer dan 10 grote banken en fintechbedrijven, aldus The Wall Street Journal. Het aandeel noteerde voorbeurs 1,5 procent hoger.

Conagra Brands waarschuwde bij de cijfers over het derde kwartaal, dat de vergelijkbare omzet in het huidige vierde kwartaal vermoedelijk lager uitkomt, vanwege de sterke vergelijkingsbasis in dezelfde periode vorig jaar. De voedselproducent rekent om een krimp van 10 tot 12 procent. De aangepaste winst per aandeel moet uitkomen tussen de 0,49 en 0,55 dollar. Dat was vorig kwartaal 0,59 dollar. In het afgelopen kwartaal waren de resultaten beter dan de marktverwachting, waarop het aandeel voorbeurs 0,7 procent steeg.

Constellation Brands leverde richting de openingsbel 3 procent in, hoewel de winst en omzet in het afgelopen kwartaal beter waren dan verwacht. De drankenproducent waarschuwde echter voor een winstdaling in het lopende boekjaar.

StockX, een online marktplaats voor sneakers, kleding en verzamelobjecten, heeft voor 60 miljoen dollar aan nieuwe aandelen verkocht, waarmee het bedrijf wordt gewaardeerd op 3,8 miljard dollar. StockX wil mogelijk later dit jaar naar de Amerikaanse beurs.

Slotstanden

Woensdag sloten de Dow Jones index en de S&P 500 hoger. De Dow steeg 0,1 procent op een slotkoers van 33.446,26 punten en de S&P won 0,2 procent tot 4.079,95 punten. De Nasdaq verloor daarentegen 0,1 procent bij een slotstand van 13.688,84 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.