Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street in afwachting van Fed notulen en Europa opent vlak

Wall Street in afwachting van Fed notulen en Europa opent vlak
7 apr 2021 om 08:47

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Na de sterke koersstijgingen op maandag deden beleggers in de Verenigde Staten het gisteren rustig aan. De indices bleven dichtbij huis; de S&P 500 sloot 0,10% lager op 4.073 punten. De Nasdaq sloot 0,05% lager op 13.698 punten en de Dow Jones verloor 0,29%. Er was weinig richtinggevend nieuws en beleggers lijken een wat meer afwachtende houding aan te nemen. Zo verwachten zij meer details over de plannen van Biden in de infrastructuur. Ook zullen beleggers uitkijken naar het kwartaalcijferseizoen dat volgende week van start gaat met de Amerikaanse grootbanken.

Verder werd bekend dat de Amerikaanse staat Californië om 15 juni van plan is m het merendeel van de coronamaatregelen op te heffen. Tegen die tijd zal het grootste gedeelte van de bevolking gevaccineerd zijn. In reactie op de vaccinatie vorderingen steeg Norwegian Cruise Lines met 4,6% en Carnival met 1,7%. Het ziet er naar uit dat de cruiserederijen in juli weer cruisevakantie buiten de VS kunnen gaan aanbieden. Beide aandelen wonnen nabeurs nog eens circa 3%.

De FOMC zal later vandaag haar notulen publiceren van de laatste beleidsvergadering. Tijdens het laatste rentebesluit liet de Fed de rente ongemoeid, maar beleg…

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.