Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Shell komt met voorlopige kwartaalindicaties

Shell komt met voorlopige kwartaalindicaties
7 apr 2021 om 08:27

De strenge winter in Texas heeft een negatieve impact op de kwartaalresultaten van Royal Dutch Shell van maximaal 200 miljoen dollar. Dit maakte de energiereus woensdag voorbeurs bekend bij een voorlopige publicatie.

Bij de tak Upstream rekent Shell op een positieve aangepaste winst in het eerste kwartaal, te danken aan de opgelopen olieprijs. Shell denkt 2,4 tot 2,475 miljoen vaten olie per dag te hebben geproduceerd, ondanks het productieverlies in Texas. De afschrijvingen voor belastingen schat Shell op 3,1 tot 3,4 miljard dollar.

De raffinaderijen kenden afgelopen kwartaal een bezettingsgraad van 71 tot 75 procent. Daarbij liep de marge op in vergelijking tot het vierde kwartaal. Tevens rekent Shell op een hoger resultaat bij Marketing in vergelijking tot de laatste drie maanden van 2020. De afschrijvingen voor belastingen schat Shell bij de tak olieproducten op 0,9 tot 1,1 miljard dollar.

Ook bij Chemicals denkt Shell dat de aangepaste winst positief werd beïnvloed door de marges. Hier lag de bezettingsgraad vermoedelijk tussen de 77 en 81 procent. 

De productie bij Integrated gas lag afgelopen kwartaal tussen de 920.000 en 960.000 vaten olie-equivalent per dag. Daarbij denkt Shell dat de handelstak ruim onder het gemiddelde zijn uitgekomen. De afschrijvingen voor belastingen schat Shell op 1,3 tot 1,4 miljard dollar.

Shell publiceert de definitieve kwartaalcijfers op 29 april.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Air France-KLM

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.