Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX in uncharted territory; enthousiasme neemt toe

AEX in uncharted territory; enthousiasme neemt toe
6 apr 2021 om 11:18

Korte termijn Technische Analyse AEX: daggrafiek

Het kan allemaal niet op lijkt het wel. We zien enorm veel koopbereidheid onder beleggers indien we naar de wereldwijde beurzen kijken. De S&P 500 is boven de symbolische grens van 4.000 punten gebroken en de Nasdaq toont een stevig herstel. In Amsterdam kunnen we spreken van een vreugde-stemming nadat we afgelopen vrijdag voor het eerst in circa 21 jaar tijd weer een nieuwe all-time high op de koersborden zagen verschijnen.

Vorige week schreef ik al dat dat niet betekent dat we in ons kikkerlandje de afgelopen twee decennia geen rendement hebben geboekt. De herbeleggingsindex, waar het dividend in zit verwerkt, brak in 2015 namelijk al door de top uit 2000.

Persoonlijk ben ik van mening dat het mooiste nog voor ons ligt. Nu de AEX-index steeds meer veranderd in een tech-index zal dat mogelijk ook het rendement ten goede komen. Ook is het leuk voor actieve handelaren, want tech is nou eenmaal volatieler.

Kans op (beperkte) terugval neemt toe

De recente uitbraak boven de 703,18(top 2000) is uiterst positief en er liggen nog meer koersstijgingen in het verschiet. Op basis van de oplopende driehoek (blauwe lijnen) berekende

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.