Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Huawei ziet omzet stijgen

Huawei ziet omzet stijgen
31 mrt 2021 om 12:45

(ABM FN) Huawei heeft in 2020 de omzet en de winst zien stijgen, maar zag richting het jaareinde de groei wel onder druk komen staan. Dit bleek uit de cijfers van het Chinese technologiebedrijf.

Huawei wees op de “operationele moeilijkheden door de Amerikaanse sancties in 2019 en 2020”. En topman Ken Hu waarschuwt ook voor 2021 voor geopolitieke onzekerheden.

De omzet van Huawei steeg met 3,8 procent op jaarbasis naar 891 miljard yuan. Na drie kwartalen groeide de omzet van het bedrijf nog met bijna 10 procent, maar ook eind oktober was al duidelijk dat de groei onder druk stond.

De nettowinst kwam afgelopen jaar uit op 64,6 miljard yuan uit, ofwel een stijging van 3,2 procent in vergelijking tot 2019. De operationele kasstroom daalde daarentegen met liefst 61,5 procent naar 35,2 miljard yuan. 

De omzet van Huawei in de VS daalde afgelopen jaar met bijna een kwart, terwijl die op de Chinese thuismarkt met ruim 15 procent groeide tot 585 miljard yuan.

De VS vrezen dat de technologie van Huawei door de Chinese overheid wordt gebruikt om te spioneren. Washington zette het bedrijf daarom op de zwarte lijst.

Volgens de U.S. Federal Communications Commission vormen de telecomapparatuur en diensten van Huawei en vijf andere Chinese bedrijven “een onacceptabel risico voor de nationale veiligheid in de VS en de veiligheid van Amerikanen.”

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.