Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: plan Biden goed voor veel sectoren

Beursblik: plan Biden goed voor veel sectoren
31 mrt 2021 om 16:25

De grote investeringen in infrastructuur die de Amerikaanse president Joe Biden woensdag heeft aangekondigd, zullen aanzienlijke impact hebben op beursgenoteerde bedrijven die zich richten op transport- en digitale infrastructuur en op nutsbedrijven. Dat voorziet strateeg Thomas van der Meij van Kempen Capital Management.

Het plan, goed voor in totaal 3.000 miljard dollar, maar waarvan vandaag circa 2.000 miljard wordt aangekondigd, rust volgens Van der Meij op drie pijlers: een upgrade van bestaande infrastructuur, groene energie en sociaal. 

De upgrade van havens, vliegvelden en wegen, waarvoor 621 miljoen dollar wordt uitgetrokken, zijn gunstig voor bouwbedrijven, maar ook voor deelnemers aan privaat-publieke samenwerkingen. Van der Meij denkt aan Europese of Australische tolwegbeheerders.

Beursgenoteerde spoorwegbedrijven gaan naar aanleiding van de ’tweede grote spoorwegrevolutie’ meer investeren in elektrisch rijden, in plaats van op diesel, denkt de analist.

De energiesector moet tegen 2035 koolstofvrij zijn en het hoogspanningsnetwerk wordt gemoderniseerd. ESG-gerichte elektriciteitsbedrijven moeten hiervan profiteren, verwacht Kempen.

Onderdeel van het sociale plan zijn sociale woningen, opleidingen en beter breedbandinternet, met 5G voor elke Amerikaan. Dit laatste is goed voor beheerders van datacentra en communicatietorens.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.